Κοινωνία αγάπης και προσφοράς «Γέροντας Παΐσιος»

Μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα τον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Τομείς  Κοινωνικής δράσης:

1. Προετοιμασία και διανομή γευμάτων: Σε δικό μας χώρο στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, με άριστες πρώτες ύλες, με πολύ όρεξη και μεράκι εκατοντάδες εθελοντές παρασκευάζουμε ένα πλήρες μενού  και ζεστό το πηγαίνουμε στο σπίτι όσων έχουν ανάγκη, στη μείζονα Ανατολική Θεσσαλονίκη. Γεύματα δίνουμε όλες τις Κυριακές, τις γιορτές και άλλες τρεις φορές τη βδομάδα. Κάθε μήνα προσφέρουμε από 6.000 μέχρι και 10.000 γεύματα. Προσπαθούμε πάντα να είναι πλούσια και νόστιμα και περιλαμβάνουν συνήθως κυρίως πιάτο, σαλάτα, γλυκό, τυράκι ή ελίτσες, ένα καρβέλι ψωμί και μια σακούλα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τις υπόλοιπες μέρες. Σε κάποιους που κρίνεται αναγκαίο προσφέρουμε γάλα, γιαουρτάκι και ότι άλλο είναι αναγκαίο.

2. Δύο Κοινωνικά παντοπωλεία (Τρίλοφο και Περαία): Συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων σε άφθονη ποικιλία και  όλα αυτά μοιράζονται σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας απόρους. Πολλές δεκάδες τόννοι τροφίμων έχουν μοιραστεί μέχρι τώρα. Ότι περισσεύει από εμάς το δίνουμε σε άλλες κοινωνικές δομές. Έχουμε δώσει στις φυλακές Διαβατών και Αγροτικές Κασσάνδρας, στο “Φάρο του κόσμου”, “το χαμόγελο του παιδιού”, “τα χωριά SOS” σε δεκάδες συλλόγους, φιλόπτωχα, ενορίες, μητροπόλεις, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, δήμους, κοινότητες, κοινωνικά παντοπωλεία και σε πολλές ιδιωτικές πρωτοβουλίες κοινωνικών δράσεων.

3. Κοινωνικό κατάστημα ρούχων στον Τρίλοφο: Υπερβολικά μεγάλος είναι ο αριθμός, τα σχέδια και η ποικιλία των ρούχων για μικρούς και μεγάλους άντρες,  γυναίκες και παιδιά. Όλα καθαρά και περιποιημένα, σαν το μεγαλύτερο αντίστοιχο κατάστημα, όλα είναι έτοιμα να δοθούν σε κάθε άπορο και άνεργο.

 4. Κοινωνικό φαρμακείο στον Τρίλοφο: Δημιουργήσαμε έναν πανέμορφο χώρο ιατρικής φροντίδας για ανασφάλιστους και ανήμπορους με στόχο τη θεραπεία, ενημέρωση και πρόληψη. Συγκεντρώνουμε φάρμακα για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τις μεγάλες ανάγκες των ανασφάλιστων. Το μεγαλύτερο βάρος το δίνουμε στην ενημέρωση και πρόληψη.

 5. Δημιουργήσαμε ηλεκτρονική υπηρεσία διευκόλυνσης ευρέσεως εργασίας.

6. Τράπεζα αίματος: Δημιουργήσαμε στο Ιπποκράτειο γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης δική μας τράπεζας αίματος. Θα γίνεται τακτική αιμοδοσία από τους χιλιάδες φίλους και εθελοντές του σωματείου μας. Η φιάλες αίματος θα διατίθενται σε κάθε συνάνθρωπό μας.

7. Εργαστήρι ψυχικής ισορροπίας: Ζούμε σε μία εποχή όπου νοιώθουμε χαμένοι και μπερδεμένοι σε όλες τις εκφάνσεις  της ζωής μας. Άγχος, κατάθλιψη, απελπισία, αδιέξοδα, φοβίες βασανίζουν όλους μας. Το εργαστήρι ψυχικής ισορροπίας είναι μία πρωτοπόρα διαδικασία ψυχικής θεραπείας και αναζήτησης εναλλακτικών δρόμων χαράς, ειρήνης, ελπίδας, δύναμης ζωής και ευτυχίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ψάχνοντας μέσα μας και επιχειρώντας να αλλάξουμε την φιλοσοφία της ζωής μας. Ο άνθρωπος ισορροπεί όταν καταφέρνει να βρει τον εαυτό του, το συνάνθρωπο του, τη φύση και το Θεό του. Ειδικοί πολλών θεμα-τικών ενοτήτων, συνεργάζονται μαζί μας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά. Είναι σίγουρο ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη για ενδοσκόπηση και αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας. Η ψυχή βοηθάει να κατανοήσουμε το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή μας και μας δίνει τα απαραίτητα εφόδια για να την θωρακίσουμε. 

8. Δανειστική βιβλιοθήκη (Τρίλοφος και Περαία). Συγκεντρώσαμε εκατοντάδες βιβλία με στόχο να τα κάνουμε χιλιάδες τα ταξινομήσαμε και τα προσφέρουμε σε όσους μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ζήσουν τις όμορφες στιγμές με την παρέα ενός βιβλίου.

9. Κοινωνικό φροντιστήριο: Οργανώσαμε έναν κατάλληλο χώρο για να μπορούν εθελοντές εκπαιδευτικοί να κάνουν δωρεάν μαθήματα για ξένες γλώσσες και σε μαθημάτων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

10. Τομέας εκδρομών. Διοργάνωση εκδρομών και επισκέψεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κύρια εκεί όπου έζησε ο Γέροντας Παΐσιος. 

Τα επόμενα βήματα μας:

1. Δημιουργία ομάδας ειδικών για πρόληψη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από τη μάστιγα της εποχής μας, τα ναρκωτικά και την κάθε είδους εξάρτηση από ουσίες, τζόγο, ίντερνετ, αλκοόλ κτλ.

 2. Δημιουργία σχολής γονέων.

 3. Διοργάνωση φροντιστηριακών μαθημάτων για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, της Ελληνικής παράδοσης και των πολιτιστικών αξιών του τόπου μας.

 4. Ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αγωγής υγείας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

 5. Συμπαράσταση και βοήθεια με κάθε τρόπο και μέσο προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες Εκκλησίες και Πατριαρχεία Ιεροσολύμων, Αλεξάνδρειας κλπ.

 6. Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων, όπως η οργάνωση διαλέξεων, συζητήσεων, ομιλιών, μαθημάτων, σεμιναρίων, εκθέσεων, προβολών καθώς και άλλων εκδηλώσεων με περιεχόμενο θρησκευτικό, εκκλησιαστικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό.

 7. Ευαισθητοποίηση και συντονισμός ομάδας εθελοντών για επισκέψεις, βοήθειας και ανακούφισης ανήμπορων και μοναχικών ανθρώπων.

 


ΠΡΟΣ ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο:
«Κοινωνία Αγάπης και Προσφοράς – Γέροντας Παΐσιος»
ΕΔΡΑ: Μεγ. Αλεξάνδρου 99 – Τ.Κ 57500 ΤΡΙΛΟΦΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 23920 66106 – 6972084377
ΑΦΜ: 997569788 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ.Λογ.: 864/296012-54
ΙΒΑΝ: GR1001108640000086429601254
Swift τράπεζα (BIC) ETHNGRAA


Μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα τον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης

%d bloggers like this: