Τα εγκαίνια του Σωματείου

Τα εγκαίνια του Σωματείου πραγματοποιήθηκαν στις 21/2/2014. Πάρα πολύ κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του. Μικροί, μεγάλοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά είχα την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους όπου ξεκίνησε αυτή η μεγάλη προσπάθεια.

Με μάτια γεμάτα θαυμασμό και συγκίνηση δεχτήκαμε πολλά συγχαρητήρια, για το νέο αυτό εγχείρημα, καθώς και πολλές ζεστές ευχές που μας προέτρεπαν να συνεχίσουμε ακάθεκτοι. Εμείς από όλους ζητήσαμε να γίνουν μία αγκαλία μαζί μας και με ψυχή να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Όλοι προσήλθαν με γεμάτα χέρια, τρόφιμα, ρούχα, κεράσματα και ότι με αγάπη ήθελε ο καθένας να προσφέρει. Η εκδήλωση άρχισε με τον αγιασμό. Στη συνέχεια χαιρέτησε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και
διαβάστηκε γραπτό μήνυμα του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου. Παραβρέθηκε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξυλίδου.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν, τα όσα είπε ο Βασίλειος Μουρεχίδης ο οποίος μεγάλωσε κοντά στον Γέροντα Παΐσιο. Η τελετή κατέληξε με τον παπα-Χρήστο, ο οποίος με λόγια γεμάτα παλμό και συγκίνηση τους ευχαρίστησε όλους. Το κέρασμα ήταν αγιορείτικο όπως θα το ήθελε και Γέροντας Παΐσιος.

Στις 20.30 άρχισε η αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος. Όταν τέλειωσε η κατανυκτική ακολουθία είχαν περάσει τα μεσανυκτα και έξω στην κατάμεστη αυλή φάγαμε όλοι την πεντανόστιμη σούπα και τα κόλυβα του Γέροντα και των ψυχών, άφου ηταν Ψυχοσσάβατο.
Όλα ήταν όμορφα και ζεστά, τόσο που ο κόσμος δεν ήθελε να φύγει.

Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνεται και την έμπρακτη συμπαράσταση που δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα.