Ο παπά Χρήστος μιλά στον ARENA FM 89.4

Για τους παρεξηγημένους οπαδούς των ομάδων
“Άδικα είναι παρεξηγημένοι. Είμαστε σε μια κοινωνία που προσπαθεί να χωρίσει τους καλούς και τους κακούς. Οι “καλοί ” πουλάνε αθλητικοφροσύνη και θρησκευτικότητα και οι άλλοι είναι αλήτες και προβληματικοί. Έτσι χαρακτηρίζουν και τους συνδέσμους. Επιμένω πως θεωρώ αυτούς στους συνδέσμους πρώτoυς στην καρδιά μου, ζω απίστευτες στιγμές, μου δίνει όρεξη, κέφι, κουράγιο και δύναμη. Όπου πάω ανοίγουν οι πόρτες στα συσσίτια κατευθείαν. Πάω στην λαχαναγορά και γίνεται χαμός. Το ίδιο και στην ιχθυόσκαλα στην Μηχανιώνα. Τώρα δίνουμε 3.000 μερίδες και τις πηγαίνουμε εμείς σε οικογένειες. Υπάρχουν εθελοντές που δουλεύουν με όρεξη και τρέλα. Δεν είναι έμμισθος κανένας. Χθες, μίλησα με τα παιδιά και τους είπα να μου υποδείξουν άτομα δικά τους που έχουν ανάγκη”.

Για την επίσκεψη του στο Σύνδεσμο Μηχανιώνας
“Είναι ένα ανθρώπινο καθήκον να βοηθάς. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως άνθρωποι. Αν το βάλουμε μέσα σε θεσμούς χαλάει και μικραίνει . Ο Σύνδεσμος Μηχανιώνας είναι πάντα προτώπορος σε πολλά θέματα, με καλά παιδιά και έχουμε συχνή συνεργασία. Με τιμάνε με την αγάπη τους και είναι όμορφο να σε αγαπάνε παιδιά αυτής της ηλικίας και τρέλας. Είχα βρεθεί όταν είχε τιμηθεί ο Πάμπλο Γκαρσία και τους έχω στην καρδιά μου”.

Για το κοινωνικό έργο που γίνεται
“Θέλουμε να μην υπάρχει κανένας που να πεινάει και να μην μπορούμε να τον βρούμε και να μας βρει. Ο πεινασμένος δεν έχει φύλο, θρησκεία, ομάδα, ή οτιδήποτε άλλο. Τα παιδιά, μου τα έδωσαν με το σήμα του ΠΑΟΚ αλλά εννοείται πως πάνε παντού. Το να ξεχωρίζεις είναι ότι πιο άθλιο μπορεί γεννήσει η κοινωνία μας. 3000 άτομα είναι το συσσίτιο, 1000 άτομα είναι για τα τρόφιμα που δίνουμε κάθε μήνα και πάνω από 2000-3000 χιλ. κομμάτια φεύγουν για ρούχα. Όταν περισσεύει κάτι στέλνουμε αλλού όπως στην Σερβία, στον πάτερ Αθηναγόρα στον Δενδροπόταμο στην προσπάθεια που κάνει με τους τσιγγάνους, στους φυλακισμένους, πηγαίνουμε τρόφιμα και στις φυλακές στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Στέλνουμε σε οποιονδήποτε. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει από εμάς οτιδήποτε”.

Για την αναφορά που έγινε στον ΠΑΟΚ

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ARENA FM 89.4


Ελάτε να μας γνωρίσετε και να συμμετέχετε στις ομάδες εργασίας και προσφοράς

Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα: