Οι κουμπαράδες αγάπης του Γέροντα Παΐσιου για τα συσσίτια μας οδηγός.

Ο Γέροντας Παΐσιος όσα χρόνια ζούσε στην Κόνιτσα και αργότερα σαν μοναχός στο μοναστήρι στο Στόμιο πονούσε που έβλπε τους φτωχούς να υποφέρουν.

Εκείνα τα μέρη είχαν καταστραφεί από δύο πολέμους με τους Ιταλούς, την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Ο κόσμος βρισκόνταν σε πολύ μεγάλη φτώχια και δυστυχία.

Πονούσε πολύ η ευαίσθητη καρδούλα του Γέροντα. Αγωνιούσε όμως και για έναν παραπάνω λόγο. Οι Ευαγγελικοί βλέποντας τη φτώχια των απλών ανθρώπων τους πλησίαζαν και προσπαθούσαν να τους εξαγοράσουν την πίστη τους με χρήματα.

Ο Γέροντας, λοιπόν, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει οργάνωσε ένα δίκτυο αλληλεγγύης. Έφτιαξε δεκάδες κουμπαράδες και τους έβαλε σε σπίτια κατοίκων της περιοχής για να μαζέυουν δεκάρα-δεκάρα από το υστέρημα του κόσμου. Αυτά δίδονταν σε άπορους και φτωχούς για να αντέξουν.

Κι έκανε ο Παππούλης πάρα πολύ μεγάλο έργο. Δεκάδες οικογένειες είχαν το φαγητό τους και σταμάτησε και την επιρροή των Ευαγγελικών στην Κόνιτσα. Από τότε ήταν άγια η ψυχή του Γέροντα μας και θα αποτελεί αιώνιο παράδειγμα αγάπης και προσφοράς.


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα