Έφυγε από τη ζωή ο αδελφός του γέροντα Παΐσιου σε ηλικία 96 ετών.

Έφυγε από τη ζωή ο 96χρονος Ραφαήλ Εζνεπίδης, αδερφός του γέροντα Παΐσιου
Η κηδεία του έγινε το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κόνιτσας.

Μια μέρα μετά τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα, πέθανε στην Κόνιτσα ο 96χρονος Ραφαήλ Εζνεπίδης, αδερφός του γέροντα Παΐσιου (του κατά κόσμον Αρσένιου Εζνεπίδη) που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του και έχει ήδη προταθεί η κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο υπερήλικας Ραφαήλ Εζνεπίδης ζούσε κλινήρης με την σύζυγο του και το ένα από τα παιδιά του, τον Χρήστο. Η οικογένεια Εζνεπίδη με τη Μικρασιατική καταστροφή έφυγε από τα Φάρασα της Καππαδοκίας και το 1925 εγκαταστάθηκε στην ακριτικήΚόνιτσα.

Εκεί γεννήθηκαν δύο ακόμη παιδιά, από τα οκτώ συνολικά της οικογένειας. Ο αδελφός τους Αρσένιος και μετέπειτα Γέροντας Παΐσιος είναι δίχως αμφιβολία μια μορφή του μοναχισμού και τα λόγια του έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα των ετών, μιας και οι διδαχές του και προφητείες του είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για όλους μας.

Για όλους εμάς και το Σωματείο μας η οικογένεια του γέροντα Παΐσιου μας έκανε να νοιώθουμε ότι είμαστε δικοί τους άνθρωποι. Έφυγε, λοιπόν, ο δικός μας άνθρωπος. Μας αφήνει όμως πολλές χαριτωμένες ιστορίες και υπέροχες αναμνήσεις από όσα όμορφα ακούσαμε και ζήσαμε κοντά του.

Ζωντανές διηγήσεις από την πατρίδα τους τα Φάρασσα, τον Άγιο Αρσένιο, την οικογένειά του και το γέροντα Παΐσιο. Ατελείωτες ώρες μας έλεγε και ξανάλεγε όσα έμαθε και έζησε. Γλαφυρός γλυκός και ακούραστος. Δύσκολά σταματούσε να μας λέει ιστορίες.

Γλυκύτατε παππού μας μη μας ξεχάσεις από εκεί πού είσαι τώρα γιατί έχει μέγιστη αξία και ευλογία η προσευχούλα σου. Εμείς πάντα θα σε θυμόμαστε με νοσταλγία και αγάπη.

ΠΗΓΗ
Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]