Τα πρώτα μας γενέθλια!!!

Καθώς το 2013 φτάνει στο τέλος του, δεν μπορούμε να μην φέρουμε στο μυαλό μας ξανά και ξανά όλα όσα ζήσαμε αυτή την πρώτη χρονιά του Σωματείου μας. Στα πρώτα μας γενέθλια, μόνο συγκίνηση και απέραντη ευγνωμοσύνη μπορούμε να αισθανθούμε για ένα όνειρο που ξεκίνησε δειλά δειλά – ήταν Χριστούγεννα του 2014 όταν φτιάξαμε το πρώτο γέυμα με 30 μερίδες χοιρινό με πρασοσέλινο. Μέρα με τη μέρα το αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, το κάνουν όνειρο δικό τους ή καλύτερα ΠΡΑΞΗ δική τους. Μια καθημερινή πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Υπάρχει κάτι ομορφότερο από αυτό;

Πόσα γέλια, πόσα τραγούδια, αλλά και πόση αγωνία και πόση δουλειά γέμισαν φέτος τον χώρο όπου ετοιμάζεται το συσσίτιο. Πόσοι άνθρωποι μπήκαν για πρώτη φορά, λίγο από περιέργεια, μα ακόμα περισσότερο από αγάπη και ενδιαφέρον και τελικά “κόλλησαν” στην παρέα μας και έκαναν αυτή την αγκαλιά ακόμα μεγαλύτερη. Μπορεί να σας φαίνονται όλα αυτά πολύ ποιητικά και ρομαντικά, μα είναι τόσο όμορφο όλο αυτό που στήθηκε στην πλατεία του Τριλόφου (και πλέον έχει βγει και έξω από αυτήν!) που μόνο αν το ζήσεις από κοντά καταλαβαίνεις.

Σε μια εποχή δύσκολη για την χώρα μπορούμε πια από την δική μας εμπειρία με το Σωματείο να πούμε πως σε τέτοιες εποχές γίνονται τα μεγαλύτερα θαύματα. Τώρα είναι η ώρα να γίνουν οι άνθρωποι γροθιά, να αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλον, χωμένοι μέσα στην αγκαλιά του έφηβου παπα Χρήστου και κάτω από την ευλογία του γέροντα Παΐσιου να προσφέρουν ο καθένας ό,τι και όσο μπορεί. Ακούγεται κλισέ μα είναι αληθινό: ακόμα και η μικρότερη βοήθεια, από ένα πακέτο ρυζάκι εως μισή ώρα μαγειρέματος για το κυριακάτικο συσσίτιο είναι τεράστιας σημασίας.

Και είμαστε σίγουροι πως τα καλύτερα έρχονται. Με τόση αγάπη, τόση θετική ενέργεια και φυσικά με την βοήθεια του Θεού πώς να μην έρθουν; Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την στήριξη και το ενδιαφέρον σας. Ακόμα και αν μας παρακολουθείτε από μακριά διαβάζοντας τα νέα μας και στέλνοντας μας διαδικτυακή αγάπη να ξέρετε πως βοηθάτε πολύ πολύ.

Στα πρώτα μας γενέθλια λοιπόν… ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ! Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε ακόμα περισσότερους φίλους!

Να έχετε μια υπέροχη, ευλογημένη νέα χρονιά! και σας προσφέρουμε λίγες φωτογραφίες από τις όμορφες μας στιγμές μέσα σε αυτό το χρόνο…

Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]