Το τελευταίο μας συσσίτιο για το 2014!

Το τελευταίο συσσίτιο της χρονιάς!

Με μεγάλη συγκίνηση ετοιμάσαμε το τελευταίο συσσίτιο της χρονιάς… Μετά από διήμερη προετοιμασία, με περηφάνια και αγάπη προσφέραμε σε 280 συνανθρώπους μας ένα φανταστικό εορταστικό μενού που αποτελούταν από πεντανόστιμο εξοχικό σε πουγκί έτοιμο να μπει στον φούρνο, εκμέκ κανταΐφι του ονείρου, βασιλόπιτα και κρασί!

Το εξοχικό μας, το οποίο ανέλαβε ο υπέροχος και ακούραστος σεφ μας, Βαγγέλης, αποτελούταν από κρέας (30 κιλά αγριογούρουνο και 60 κιλά χοιρινό), μανιτάρια (15 κιλά), πιπεριές κόκκινες (10 κιλά), πιπεριές πράσινες (10 κιλά), πατάτες (45 κιλά), κρεμμύδι ξερό (10 κιλά), κρεμμυδάκι φρέσκο και μαΪντανό. Σε κάθε
«πουγκί» βάλαμε και μία φέτα γκούντα. Φυσικά δεν μπορούσαν να λείπουν το αλατοπίπερο και η ριγανίτσα, ενώ το μυστικό βρίσκεται στη μαρινάρα: χυμός από λεμόνι και πορτοκάλι!

Το εκμέκ κανταϊφι βγήκε τόσο νόστιμο που με το ζόρι αντέξαμε να μην το φάμε! Ο κυρ Γιώργος Σαλαγιάννης μοιράστηκε μαζί μας την τέχνη του και την συνταγή και έτσι καταφέραμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο γλυκό!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα ζαχαροπλαστεία Αρτοχώρα και Άλευρον (Τρίλοφος) και την αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Μίλτος για τις 120 βασιλόπιτες που μας προσέφεραν. Χάρη σ’ αυτούς κάθε οικογένεια θα μπορέσει να κόψει την πίτα της την Πρωτοχρονιά!

Τέλος, ευχαριστούμε το κτήμα Γεροβασιλείου για τις 200 φιάλες εκλεκτού κόκκινου κρασιού που μας δώρισε για να ολοκληρώσουμε όπως πρέπει το πλούσιο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Πόσα ευχαριστώ να πούμε στους εθελοντές μας που χρονιάρες μέρες αφιέρωσαν χρόνο για να βοηθήσουν να ετοιμαστεί και να παραδοθεί εγκαίρως το συσσίτιό μας σε όλα τα σπίτια. Κουραστήκαμε αλλά ταυτόχρονα γλεντήσαμε, διασκεδάσαμε, γελάσαμε, χορέψαμε και παρά το κρύο και το χιόνι δεν μασήσαμε στιγμή! Παραδόθηκαν τα πάντα στην ώρα τους και ας ήταν οι δρόμοι παγωμένοι.

Το συσσίτιο αυτή τη φορά παραδόθηκε προπαραμονή προκειμένου να προγραμματίσει η κάθε οικογένεια το πότε θα το χρησιμοποιήσει, την παραμονή ή ανήμερα.

Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους σας μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας να έχετε μία υπέροχη και όμορφη Πρωτοχρονιά. Να αφήσετε πίσω ότι σας έριξε το 2014 και να υποδεχτείτε το 2015 με ελπίδα και αισιοδοξία… Να μην ξεχνάτε: όταν έχεις πίστη, τότε όλα πηγαίνουν καλά!

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας την πρώτη χρονιά λειτουργίας του κοινωνικού σωματείου μας και του συσσιτίου μας!

Σας αγαπάμε πολύ! Καλή και ευλογημένη χρονιά!


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]