Αγρυπνία για τον γέροντα Παΐσιο

Την περασμένη Τέταρτη βράδυ δεκάδες κόσμου μαζεύτηκαν στο παλαιότερο και μοναδικό ίσως εκκλησάκι που χτίστηκε στο όνομα τριών Αγίων που αποτελούν πνευματική οικογένεια μεταξύ τους.

Αυτό είναι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Τύχωνος του Πνευματικού. Άλλωστε ο Άγιος Παϊσιος έγραψε βιβλία για τους άλλους δυο εξιστορώντας την αγιοσύνη της ζωής τους και τις σπουδαίες διδαχές τους.

Το εκκλησάκι αυτό βρίσκεται στην αυλή του π.Χρήστου.

Όλα ήταν υπέροχα. Ο π.Χρήστος και ο π.Νέστορας λειτούργησαν μαζί (έτσι όπως τους απολαμβάνουμε χρόνια τώρα σε κάθε Αγρυπνία μας) και μαζί τους μαζεύτηκαν πολλοί ψαλτάδες από παντού. Όλοι εξαιρετικοί πρωτοψάλτες. Ο Πασχάλης από Πλαγιάρι, Νίκος από Επανωμή, Χαρίλαος Π. και Δημήτριος Τ. από Καλαμαριά, Ιωάννης Μ. από Θεσ/νίκη αρκετοί ισοκράτες και ο μέγιστος χοράρχης από τη Βοστόνη Μένιος Καρανός. Το αποτέλεσμα μοναδικό και σπάνιο και κανείς δεν ήθελε να τελειώσει η Αγρυπνία μας.

Το περιβάλλον πανέμορφο. Φύση, αεράκι, δροσούλα και άπειρα αστέρια μας φώτιζαν κρατώντας μας συντροφιά. Τα λόγια του π.Χρήστου στο τέλος της Αγρυπνίας μας, γέμισαν την ψυχούλα μας.
“Φτάσαμε στην καταστροφή γιατί έπαψε να νοιάζεται ο ένας για τον άλλον, όλοι νοιαζόμασταν μόνο για τον εαυτό μας…”
“…..ο Άγιος γεροντας Παΐσιος έλιωνε μέρα νύχτα στην άσκηση για την ψυχή του….. αλλά πιο πολύ έλιωνε στην αγάπη για κάθε άνθρωπο πονεμένο και βασανισμένο….. νύχτες ολόκληρες ξενυχτάγε να διαβάζει χιλιαδες γράμματα…. και ποτέ απαντάτε και ποτέ γονάτιζε να στείλει μήνυμα στο Θεούλη όπως έλεγε για κάθε ψυχή……..”
“……..ή συνταγή να βγούμε από την κρίση είναι μία…… Αγάπη Αγάπη Αγάπη…… και με μια αγκαλιά ο ένας για τον άλλο…… και όσο θα ΄ρχεται αγάπη ανάμεσά μας εκεί θα ‘ρχεται και ο Θεούλης……”
“Άλλωστε αυτός ειναι και ο στόχος του Σωματείου και του συσσιτίου μας…….Αγάπη Αγάπη Αγάπη και προσφορά ο ένας για τον αλλον”

Είπε και άλλα πολλά που γεμισαν χαρά, χάρη και ελπίδα τα μέσα μας. Αξίζει να πούμε ότι ήταν εκεί και πολλοί πολλοί νέοι. Ενώ μετά το τέλος της ακολουθίας κοινώνησε ο περισσότερος κόσμος.
Και δεν έφυγε κανείς. Όλοι απλώθηκαμε στην όμορφη αυλή και απολαύσαμε τα νόστιμα εδέσματα. Και τι δεν είχε εκεί! Γλυκά, αναψυκτικά, ποτά, πίτες, μεζέδες, τα πάντα άφθονα και πεντανόστιμα. Οι κουβεντούλες, τα γέλια και οι γνωριμίες μεταξύ μας έδωσαν και πήραν. Κανένας δεν ήθελε να φύγει. Όλοι ζήτησαν να το ξανακάνουμε. Άλλωστε το σύνθημα μας είναι γνωστό…. “Όλοι μαζί μια αγκαλιά μπορούμε”

Χρόνια πολλά και του χρόνου να ‘μαστε όλοι καλύτερα…

Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]