Καραβάνι αγάπης στο μεθοριακό πέρασμα Ειδομένης (video)


Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που βρίσκεσαι κάπου που πριν λίγα χρόνια δεν θα το πίστευες με τίποτε ότι μπορεί να βρεθείς.
Μια ομάδα από το συσσίτιό μας ο πάντα ζωντανός Γρηγόρης, η σπάνια στην τρέλα Xαρίκλεια, η ακούραστη Αμάλθεια, ο μοναδικός σε όλα Βασίλης και ο ατελείωτος παπά Χρήστος βρέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια στην Ειδομένη. Εκεί ζεις δυνατά και ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι λίγο να βλέπεις μπροστά σου έναν λαό ολόκληρο να έφυγε από τον τόπο του για να γλυτώσει από τη μανία ενός εμφυλίου που τον προκάλεσαν ακόμη μια φορά τα συμφέροντα των ισχυρών της γης.

Περπάτησαν μέχρις εδώ τρεις με τέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα και τους μένουν ακόμη δυο τρία για να φτάσουν κάπου εκεί στη βόρεια Ευρώπη. Μπροστά μας ήταν δύο με δυόμιση χιλιάδες κόσμος άντρες γυναίκες και πολλά παιδιά. H Συρία ήταν η πιο πλούσια και αναπτυγμένη στον αραβικό κόσμο χώρα και βρέθηκε σε λίγο να ζει τον πιο σκληρό πόλεμο.

Εμείς θα είμαστε εκεί θα τρέχουμε να βοηθήσουμε όπου ακούμε για πείνα φτώχεια και δυστυχία εντός και εκτός της χώρας μας.

Tο βίντεο που ακολουθεί είναι ένα κομματάκι από όσα ζήσαμε στην Ειδομένη

Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]