Εγκαίνια του κοινωνικού ιατρείου σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης

Ζήσαμε υπέροχες στιγμές! Κυριακή βράδυ στις 16-8-2015, είχαμε τα εγκαίνια στην καινούργια μας προσπάθεια. Ξεκινήσαμε το έργο για την προσφορά ιατρικής φροντίδας που περιλαμβάνει το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο Τριλόφου, το εργαστήρι ψυχικής ισορροπίας και τη δανειστική βιβλιοθήκη.
Τι κι αν ήταν 15Αύγουστος και σχεδόν όλος ο κόσμος είχε πάει για λίγες μερούλες δροσιάς και χαλάρωσης. Εκατοντάδες φίλοι μας σκέφτηκαν και ήρθαν να προστεθούν με την παρουσία τους στο καινούργιο μας ξεκίνημα.

Ήταν μαζί μας ο γέροντας Εφραίμ από την Ι.Μονή του Αγίου Διονυσίου Ολύμπου ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό και είπε δυο λόγια γεμάτα πνευματικότητα, Αγάπη και θαυμασμό για το έργο μας.

Μαζί μας και ο π. Αναστάσιος ο προϊσταμενος στην ενορία μας.

Ήταν για μας μεγάλη τιμή και ευλογία η παρουσία και τα λόγια, που μας είπε ο π.Χρήστος που έδειξε την μεγάλη του συγκίνηση.

Ήταν εκεί και ο κ.Βασίλειος Μουρεχίδης αντιπρόεδρος του σωματείου μας Κονιτσιώτης γέννημα θρέμμα, που μεγάλωσε κοντά στον Γέροντα Παΐσιο και μας θύμισε την κοινωνική προσφορά του γέροντα όσο ήταν μοναχός στην Κόνιτσα.

Μαζί και όλο το συμβούλιο του συνεταιρισμού (ας μην ξεχνάμε ότι όλο το κτίριο είναι δικιά τους δωρεάν παραχώρηση) και ο πρόεδρος τους Χρήστος Τσιλιάς που μίλησε με θερμά λόγια για το έργο μας στο σύνολο του και ιδιαίτερα για το πόσο όμορφο έγινε το κτίριο, που βλέπουμε μπροστά μας. “Το παραδώσαμε είπε αχούρι και τώρα είναι ένα πανέμορφο ιατρείο”…..και συνέχισε….”είναι μεγάλη τιμή και ευλογία για τον τόπο μας η παρουσία του παπα-Χρήστου. Τον ευχαριστούμε πολύ που διάλεξε τον Τρίλοφο σαν έδρα του έργου του. Να τον έχει καλά ο Θεός και όλοι εμείς είμαστε πάντοτε κοντά του….”

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναγνώστου Πασχάλης, που μετέφερε θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Θέρμης, ο Πράτανος Απόστολος και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Κατερίνα Λιόλιου του Τριλόφου και Γιώργος Σφυρής της Επανωμής.

Στο τέλος μίλησε ο π.Χρήστος μας. Ότι να πούμε γι αυτή την ομιλία θα είναι λίγο. Έβλεπες στο πρόσωπο του τη χαρά τη συγκίνηση και το μεγαλείο του, και τα πρόσωπα όλων έλαμπαν από χαρά και θαυμασμό γι αυτό που έβλεπαν. “Σας αγαπώ όλους και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα…” ήταν οι κατάληξη του και όλοι τον χειροκρότησαν θερμά!

Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]