Προκόπης Ζέρβας. Ένας υπέροχος Έλληνας

Από τον π. Χρήστο.
Σήμερα ήταν από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής μου. Είναι αυτό που λέμε εμείς οι παπάδες “έτυχα μεγάλης ευλογίας”.
Εκεί που σε παίρνει η κρίση από κάτω και νομίζεις ότι όλο αυτό που λέμε πατρίδα και Ελλάδα πάει τελείωσε και χάθηκε και δεν υπάρχει πια. Εκεί που όλοι το μελετάμε σαν ένα μεγαλείο της ιστορίας μας, αλλά κανένας δεν κάνει τίποτε για να συνεχίσει να υπάρχει, γιατί μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί που μιλάνε για Ελλάδα, μεγαλείο, παράδοση και πολιτισμό τα ζούνε κιόλας. Καρφί δεν τους καίγεται. Απλά θέλουν να υπάρχει η (γ)Ελλάδα απλά για να την αρμέγουν.

Σήμερα όμως γέμισα ελπίδα και είπα ότι μπορεί και να μη χαθεί παντελώς τούτος ο τόπος.
Σήμερα συνάντησα έναν γνήσιο πατριώτη. Έναν μεγάλο Έλληνα. Έναν αληθινό άνθρωπο.
Προκόπης Ζέρβας είναι το όνομά του. Η καταγωγή του είναι (όχι τυχαία) από το θαυμαστό Σούλι.
Δεκαετίες τώρα αυτός και όλη του η οικογένεια βρίσκονται στην Αμερική. Δεν θα πω τίποτε για το πόσα πέτυχε εκεί ούτε, για το πόσα πράγματα κάνουν οι περισσότεροι Ελληνοαμερικανοί για την Πατρίδα και όσους υποφέρουν εδώ. Άλλωστε ο ίδιος είπε και ξαναείπε “απλότητα και ταπείνωση παιδιά σε ότι κάνουμε και προσφέρουμε.”

Θά ήθελα όμως να τονίσω ότι έκλαιγε κάθε φορά που μίλαγε για Ελλάδα, πατρίδα, ορθοδοξία και γένος.”Ακούω κάτι κακό για τον τόπο μας και ματώνουν τα σωθικά μου. Παιδιά να ΄χουμε αρχές και αξίες μέσα μας και με αυτές να πορευόμαστε. Να κάνουμε τα πάντα να ξανά λάμψει η πατρίδα μας στα πέρατα της οικουμένης.” Και όλο τούτο εδώ όχι εθνικιστικά έτσι με λόγια, άρρωστο, απλά να υπάρχει ετσι για να το επιδείχνουμε, αλλά γνήσιο βαθύ βίωμα πραγματικό.

Πέρασα 5 ολόκληρες ώρες μαζί του είπαμε πάρα πολλά, αλλά πάνω από όλα νιώσαμε ακόμη περισσότερα. Προσωπικά έφυγα γεμάτος με την ελπίδα και βεβαιότητα ότι πραγματικά η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, όταν έχει τέτοιες καρδιές να χτυπάνε δυνατά, αληθινά και γνήσια!!!

Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]