Ο Παπά-Χρήστος στο Sport24 : “Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε ζωή”

Ο κατά κόσμον Χρήστος Μήτσιος, ευρύτερα γνωστός ως “παπά-ΠΑΟΚ” είναι από εκείνους που δεν αρκούνται στο να διακηρύττουν. Μιλά στο Sport24.gr για τον τρόπο που έχει επιλέξει να ζήσει ως άνθρωπος και ως κληρικός “και ας με λένε κάποιοι χαζό-παπά”.

Ευχή του είναι οι άνθρωποι να μάθουν να δίνουν και να παίρνουν αγάπη. “Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα γίνουν ευτυχισμένοι“. Θεωρεί ότι διανύουμε τις ομορφότερες ημέρες “που θα γίνουν ακόμα καλύτερες, όταν δοθεί ο ένας στον άλλον“, όταν “αγαπήσει ο ένας τον άλλον. Τότε δεν θα χρειαζόμαστε χρήματα“. Για όσα λέει ο παπά-Χρήστος, έχει και παραδείγματα που αποδεικνύουν πως τα “πιστεύω” του δεν είναι ουτοπικά. Κάθε άλλο. Ο γνωστός ως “παπά-ΠΑΟΚ” έχει πολύ ξεκάθαρη άποψη, επί του τι θέλει ο κόσμος: “Αγάπη, τρέλα και ειλικρίνεια και εγώ του τα δίνω όλα“. Δίνει και άλλα πολλά. Ελάτε μαζί μας.

Ο Χρήστος Μήτσιος γεννήθηκε στην Κόνιτσα, όπου έζησε έως την στιγμή που ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (1978) και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, για να σπουδάσει στην θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Μια στάση εδώ, διότι στην Κόνιτσα “είχα την ευλογία να ζήσω τον Πατέρα Παΐσιο, μια από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες του αιώνα μας. Ένας άνθρωπος καθαρής σοφίας, με καλή καρδιά, πολλή αγάπη και εξαιρετική κατανόηση του πραγματικού νοήματος που έχει το Ευαγγέλιο. Από το βάθος, όχι από την επιφάνεια και τον φαρισαϊσμό. Ήξερε να αγαπά, να προσφέρει, αλλά και τι έπρεπε να κάνει ο άνθρωπος για να είναι δυνατός, χαρούμενος, ευτυχισμένος και ευλογημένος“.

Λέξεις απλές, αλλά με δυνατή έννοια και σίγουρα με σύνθετη προσέγγιση. “Κάθε άλλο! Θα έλεγα ότι είναι πανεύκολο. Η ευτυχία είναι εύκολη, αρκεί να ξεκολλήσουμε από τα άγχη της ύλης. Έτσι κι αλλιώς, όλα εδώ θα μείνουν. Η ευτυχία προϋποθέτει να μην μπαίνει ο άνθρωπος σε ένοχες τύψεις και εσωτερικούς βασανισμούς. Ο Πατέρας Παΐσιος μιλούσε για την αγάπη, την απλότητα. Έβλεπε τον χριστιανισμό, όπως μπορεί να αγαπηθεί από την κοινωνία και τον κόσμο. Έλεγε συνεχώς “ο Θεός όπως τον δίνετε στα μάτια του κόσμου, να είναι σαν την αγκαλιά του καλού πατέρα, στην παραβολή του ασώτου υιού“. Και κάπως έτσι προέκυψε στη ζωή μας ο παπά-ΠΑΟΚ…Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου με όλη τη συνέντευξη του π. Χρήστου εδώ