π. Φιλόθεος Φάρος: Έχουμε μεταβάλλει το Θεό σε ανθρωπάκι

Συνέντευξη στον Νίκο Παπαχρήστου, amen.gr

«Ξέρω αρκετούς ομοφυλοφίλους που βιώνουν τον Παράδεισο, πολύ περισσότερο από πολλούς Επισκόπους που είναι φραγκοφονιάδες». Με τα λόγια αυτά ο π. Φιλόθεος Φάρος απαντά στο ερώτημα εάν υπάρχει χώρος στην Εκκλησία και στον Παράδεισο για τους Ομοφιλοφίλους, ύστερα και από τις αφοριστικές δηλώσεις κάποιων Ιεραρχών με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την επέκταση του “Συμφώνου Συμβίωσης” και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ο λόγος για τον οποίο γίνεται όλη αυτή η φασαρία είναι για να κρύψουμε το γεγονός ότι εμείς… και ερωτικά δεν είμαστε καθαροί από ρύπου» τονίζει και σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Όσο περισσότερο φωνάζουμε για κάποια αμαρτία τόσο περισσότερο έχουμε κρυφή ζωή».

Οι θέσεις του π. Φιλόθεου Φάρου, όπως τις αναπτύσσει στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Amen.gr και τον Νίκο Παπαχρήστου σίγουρα θα συζητηθούν και θα αποτελέσουν αφορμή διαλόγου.

Mεταξύ άλλων λέει…
Για την πλεονεξία κάποιων Κληρικών

«Ένα τεράστιο ποσό μαύρου χρήματος κινείται στον χώρο της Εκκλησίας. Πολλοί από εμάς την έχουμε χρησιμοποιήσει την Εκκλησία για την καλοπέρασή μας. Άνθρωποι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, φτωχόπαιδα και ζουν σαν πρίγκιπες.»

Για την αποτέφρωση των νεκρών

«Ο άνθρωπος που ζητάει αποτέφρωση είναι ένας άνθρωπος οργισμένος που πιστεύει ότι δεν έχει κάποιους να παρηγορήσει με το μνήμα του.»

Ο π. Φιλόθεος Φάρος σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Σχολή, Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ποιμαντική Ψυχολογία στις ΗΠΑ. Χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας το 1962 στην Ελλάδα. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως εφημέριος στις ΗΠΑ. Δίδαξε Ποιμαντική Ψυχολογία στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη από το 1969 έως το 1976. Υπηρέτησε ως ιερέας-σύμβουλος στο νοσοκομείο J.B. Thomas Day Care παρέχοντας ποιμαντική υποστήριξη σε νεαρά ζευγάρια που τα παιδιά τους αντιμετώπιζαν σοβαρές ασθένειες καθώς επίσης και ως προϊστάμενος του τμήματος Οικογενειακής Στήριξης στην πρότυπη ψυχιατρική κλινική Human Resource Institute στη Βοστώνη από το 1970 μέχρι το 1976.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1976, ασχολήθηκε συστηματικά με το συγγραφικό έργο καθώς επίσης, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


"Με τη δική σας φωνή"-Στήλη στο http://gerontaspaisios.gr
“Με τη δική σας φωνή”-Στήλη στο http://gerontaspaisios.gr

Με τη δική σας φωνή

Αναζητώντας ανθρώπους που σκέφτονται ελεύθερα, πέρα από τα στεγανά που μας επιβάλουν τα ΜΜΕ, τολμάμε να ανοίξουμε ένα δημόσιο βήμα για ΟΛΟΥΣ.

Με χαρά θα φιλοξενήσουμε τις σκέψεις σας, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς σας. 

Επιλέξτε τα θέματα που θέλετε να σχολιάσετε και αποστείλετε τα άρθρα σας μέσω email στο [email protected] με μοναδική παράκληση να μην περιέχουν υβριστικό, εθνικιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.