Εξομολόγηση με τον π. Χρήστο εν όψη του Πάσχα.

Συνάντηση, εξομολόγηση, συζήτηση με τον π. Χρήστο όποιος δεν έχει ζήσει κάποιες απ αυτές τις στιγμές δεν έχει καταλάβει τίποτε από τη ζωή.
Όλους μας παιδεύουν ατελείωτα βάσανα, άγχη, αμαρτίες, λάθη, αδιέξοδα εκεί τα ξεχνάς όλα. Μπαίνεις με έναν τόνο βάρος σερνάμενος και φεύγεις πουλάκι πετάμενο.Έχει πολλά δάκρυα, χαμόγελο, γέλια, αστεία αλλά κυρίως μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά από τον π. Χρήστο και η κουβέντα γλυκιά, ήρεμη και κυρίως ανθρώπινη. 

Πάντα πάνω στο τραπέζι ένα βάζο με υπέροχα λουλούδια, τα καντηλάκια αναμμένα, ένα κεράκι και καθόλου φώτα.Οι κουβεντούλες από το γέροντα Παΐσιο πάνε κι έρχονται. Τον αγαπάει πολύ φαίνεται τον γέροντα ο παπάς μας
Σε κάνει να αισθάνεσαι εκεί τον Θεούλη μας, που πάντα να σκύβει για να αγκαλιάσει το πλάσμα Του.

20160331_160421
Μιλάει τόσο πολύ για την αγάπη που εξαφανίζει παντελώς το φόβο, το άγχος, τα προβλήματα.
Πολλές φορές δακρύζει πρώτος ο παπάς με τα βάσανα, τις ανηφόρες και τις αμαρτίες μας και αμέσως εκεί σε κάνει να νιώσεις όμορφα και ήρεμα. Αχ παιδάκι μου τι είναι αυτά μικρές αμαρτίες που να δεις εγώ έχω κάνει πολύ χειρότερα στη ζωή μου.
Αρχίζει αργά, γλυκά και ήρεμα να ζωγραφίζει με πολύ δυνατές πινελιές πόσο πολύ μας αγαπάει όλους μας ο Θεός Πατέρας και αναλύει παραστατικά την παραβολή του ασώτου Υιού και υπογραμμίζει πάλι και πάλι την απέραντη αγάπη αυτού του Πατέρα που είναι ο ίδιος ο Θεός.
Σε κάνει να νιώθεις υπέροχα να νιώθεις ότι ο Θεούλης υπάρχει και για σένα ότι η ψυχή ξανάγινε πεντακάθαρη σαν το χιόνι. Σε κάνει να νιώθεις ότι η Παναγία, οι άγιοι, οι άγγελοι ξαναέγιναν φίλοι σου και ο Θεός ξανάγινε Πατέρας σου……
Πολλές δεκάδες κόσμος μικροί μεγάλοι επώνυμοι και ανώνυμοι περιμένουν με υπομονή κάθε φορά αυτή τη συνάντηση γιατί ξέρουν ότι θάναι μοναδική, σπάνια και υπέροχη.
Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη λοιπόν περάστε από τον Άγιο Αθανάσιο Τριλόφου είναι εκεί από τις 9.00 το πρωί και μέχρι πολύ μετά τα μεσάνυχτα χωρίς καθόλου διακοπή. Μη τον λυπάστε όχι μόνο δεν τον κουράζει η παρουσία μας αλλά όπως το λέει και το ξαναλέει σε όλους ο καθένας μας που πάει του γεμίζει την καρδούλα του και στο τέλος ας έχουν περάσει 12 και 15 ώρες πετάει και ο ίδιος σαν πουλάκι.

Και όσοι πάμε με προβλήματα και αρρώστιες δικά μας ή κάποιων αγαπημένων μας γονατίζει πρωτος αυτός αγκαλιά με τα Άγια Λείψανα που έχει ο Ναός και προσεύχεται γεμάτος δάκρυα μαζί μας.
Έρχεται, λοιπόν, η Μ.Εβδομάδα και το Πάσχα και είναι μια ευκαιρία να ξελαφρώσουμε την ψυχή μας και να τα ξαναβρούμε με τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας και το Θεούλη μας.