Κρίση συνείδησης

Κρίση οικονομική, κατασκευασμένη από τα μεγαθήρια. Όχι την στιγμή που ξεσπάει, αλλά την στιγμή που δημιουργείται. Μετά από μεγάλα διαστήματα ευημερίας και ενώ ο άνθρωπος αρχίζει να λατρεύει την ύλη και τα ευεργετήματά της, η ανατροπή της οικονομίας του, είναι ανατροπή της ύπαρξής του.

Κρίση ασφάλειας και συνόρων. Εμπόλεμη κατάσταση, συνεχώς και αδιάκοπα σε τόσες χώρες, ανά χιλιετίες και αιώνες. Κατάκτηση, καταπάτηση, εξάπλωση, εκμετάλλευση φυσικών πόρων, εξαφάνιση πολιτισμών, θρησκειών, λαών, ανθρώπων, ψυχών.

Κρίση ανθρωπιάς, λογικής, συνείδησης, αξιών. Εκμηδενισμός της αξίας μίας και μόνον ανθρώπινης ζωής, είναι εκμηδενισμός και αποτυχία της ανθρωπότητας.

Όταν ο θάνατος ανθρώπων είναι απλά αριθμοί, όταν κάθε λεπτό που μιλάμε άνθρωποι θυσιάζονται στο βωμό του χρήματος, της εξουσίας, της παραφροσύνης, και αφού τίποτα δεν συγκινεί τα “αφεντικά”, έχουμε ήδη φτάσει στο τέλος.Έχει συνέχεια αυτός ο κόσμος; Έχει και θα είναι η ίδια. Συνέπεια δεν έχει και μπέσα.

"Με τη δική σας φωνή"-Στήλη στο http://gerontaspaisios.gr
“Με τη δική σας φωνή”-Στήλη στο http://gerontaspaisios.gr

Με τη δική σας φωνή

Αναζητώντας ανθρώπους που σκέφτονται ελεύθερα, πέρα από τα στεγανά που μας επιβάλουν τα ΜΜΕ, τολμάμε να ανοίξουμε ένα δημόσιο βήμα για ΟΛΟΥΣ.

Με χαρά θα φιλοξενήσουμε τις σκέψεις σας, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς σας. 

Επιλέξτε τα θέματα που θέλετε να σχολιάσετε και αποστείλετε τα άρθρα σας μέσω email στο [email protected] σχετικό email με μοναδική παράκληση να μην περιέχουν υβριστικό, εθνικιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.