Τι είναι η καινούρια στήλη «Με τη δική σας φωνή»;

Όπως βλέπετε στο μενού περιήγησης της ιστοσελίδας μας, δίπλα στη φόρμα της επικοινωνίας έχει προστεθεί και ένα καινούριο κουμπί με τίτλο «Με τη δική σας φωνή». Πρόκειται για μία καινούρια στήλη που θέλει να ενσωματώσει στο site του σωματείου ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων και ιδεών. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα blog που φιλοδοξεί να γίνει το δικό σας blog.

Γιατί φτιάχτηκε αυτή η στήλη;

Μα για να γράφετε εσείς. Όλοι οι αναγνώστες της σελίδας μας είστε ευπρόσδεκτοι να πάρετε μέρος στο blog του σωματείου. Στο mail που σας έχουμε δώσει [email protected] μπορείτε να στέλνετε τις απόψεις σας και τις σκέψεις σας για ό,τι σας προβληματίζει και σας απασχολεί.

Στο blog θα στέλνουμε δικά μας κείμενα;

Ναι, στο blog θα στέλνετε δικά σας κείμενα, γιατί ο στόχος είναι να ακουστεί η δική σας φωνή. Δεν έχει σημασία το πόσο καλό και σπουδαίο θα είναι ένα κείμενο, σημασία έχει να είναι το δικό σας κείμενο και να εκφράζει εσάς. Και μια παράγραφος είναι υπέρ αρκετή.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, εσείς μας στέλνετε το email εμείς διορθώνουμε το κείμενο για τυχόν ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη κι αυτό μετά ανεβαίνει στο site.

Μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε;

Ναι, μπορείτε να επιλέγετε εσείς τη θεματολογία των κειμένων σας. Πεδία όπως, η υγεία, οι επιστήμες, η θεολογία, ο πολιτισμός, η ιστορία, οι παραδόσεις, οι τέχνες, η πολιτική, είναι καλοδεχούμενα. Μα κυρίως θέματα που σχετίζονται με τα δικά σας καθημερινά προβλήματα και τους προβληματισμούς είναι τα πιο σημαντικά. Ζητήματα κοινωνικά που σας απασχολούν, ζητήματα πίστης, παρατηρήσεις, ενστάσεις, προτάσεις και ιδέες. Κάθε σκέψη που συντάσσεται με σεβασμό και κοσμιότητα είναι ευπρόσδεκτη.

Μα δεν ξέρω να γράφω καλά και δεν είμαι συγγραφέας.

Το blog δεν απαιτεί συγγραφικό ταλέντο αλλά διάθεση έκφρασης. Η σύνταξη ενός κειμένου είναι πάνω απ’ όλα μια θεραπευτική διαδικασία. Όταν μιλάμε ανοιχτά για πράγματα που μας ταλαιπωρούν, αυτομάτως ερχόμαστε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας. Ανακαλύπτουμε ανθρώπους με τα ίδια προβλήματα ή τις ίδιες απόψεις κι έτσι παύουμε να αισθανόμαστε μόνοι μας και αβοήθητοι.

Ποια κείμενα δε θα δημοσιεύονται;

Κείμενα που θα περιέχουν κακόβουλο, υβριστικό ή φανατικό περιεχόμενο δε θα δημοσιεύονται. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσει κάποιος τις απόψεις του και τις ενστάσεις του με ευγένεια και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Αν κάποιο κείμενο προσβάλλει συγκεκριμένα πρόσωπα, κοινωνικές ομάδες ή λαούς και εθνότητες ή προωθεί κάποιο είδος προπαγάνδας, αυτομάτως θα απορρίπτεται.

Εντούτοις αν κάποια κείμενα επιδέχονται βελτίωση θα ζητάμε από εσάς να κάνετε κάποιες απαραίτητες διορθώσεις. Πολλές φορές η καθημερινότητα μας βαραίνει και μας γεμίζει θυμό κι αυτό αποτυπώνεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας, όπως και στα γραπτά μας. Αυτό είναι λογικό και ανθρώπινο.

Αν για οποιοδήποτε λόγο βλέπετε πως τα αρνητικά συναισθήματα που σας κατακλύζουν ξεφεύγουν από τον έλεγχό σας, στείλτε μας καλύτερα ένα mail στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας για να ζητήσετε βοήθεια.

Τα κείμενα πρέπει να είναι επώνυμα;

Τα κείμενα κατά βάση πρέπει να είναι ενυπόγραφα, για να φαίνεται πως προέρχονται από αναγνώστες. Το αν θα συνοδεύονται από το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο δεν παίζει τόσο ρόλο όσο το να γίνεται σαφές πως είναι δικό σας δημιούργημα. Περαιτέρω, αν επιθυμείτε να σας εντοπίζουν οι αναγνώστες μπορείτε να παραθέσετε και τον σύνδεσμο της προσωπικής σας σελίδας ή προφίλ. Ειδικά αν είστε bloggers αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά εξυπηρετικό για εσάς.

Μη διστάσετε να διατυπώσετε ερωτήσεις και απορίες. Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του σωματείου είναι διαθέσιμες για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Με εκτίμηση

Χριστίνα Πεταλωτή