Αποχαιρετούμε σήμερα τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη μας Βασίλειο Μουρεχίδη.

Τη Δευτέρα 18/7/2016 στις 16:00 θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί στην εκκλησία του Αγ. Βασιλείου στο Δήμο Περιστερίου τον Βασίλειο Μουρεχίδη, τιμητικό αντιπρόεδρο του Σωματείου μας και εκπρόσωπο μας στην Αθήνα. Στήριγμα μας τόσα χρόνια και στιλοβάτη.

Για εμάς ο καλός φίλος και συνεργάτης. Πόσα αλήθεια έχουμε να θυμηθούμε από τα χρόνια που ζήσαμε στην Κόνιτσα, αλλά και τελευταία πόσες φορές μας φιλοξένησε στην Αθήνα. Τώρα είμαστε σίγουροι ότι απολαμβάνει την υπέροχη χαρά της αγκαλιάς του Θεού.

Γεννήθηκε στην Κόνιτσα στις 9 Απριλίου 1954. Τελείωσε εκεί το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια φοίτησε στη σχολή Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Χίο. Τα επόμενα βήματα του ήταν μια μεγάλη περίοδος στα καράβια. Έφτασε στην Αμερική κι όπως έλεγε ο ίδιος με καμάρι δούλεψε κοντά σε σπουδαίους Ελληνοαμερικάνους στον προεκλογικό αγώνα του George Stefanopoulosκαι στο επιτελείου του Michael Doukakis. Επέστρεψε στην πατρίδα, δούλεψε στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννενα, στο κέντρο της παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα και στην συνέχεια στη Εφορία, φτάνοντας μέχρι την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών.

Έχει 2 υπέροχα παιδιά που τα λάτρευε, την Κατερίνα και τον Νικόλαο. Είχε στη ζωή του μοναδική τύχη και ευλογία να βρεθεί πολύ κοντά, ίσως όσο ελάχιστοι, στον Γέροντα Παΐσιο.
Ήταν βασικός εργάτης και βοηθός του τα χρόνια που βρέθηκε ο Γέροντας στην Κόντιτσα και έχτιζε το αγαπημένο του μοναστήρι, το Στόμιο.

Ο π. Χρήστος το λέει και το ξαναλέει ότι η ιδέα και η προσπάθεια του να φτιαχτεί το Σωματείο ήταν του Βασίλη Μουρεχίδη. Για αυτό τιμητικά τον είχαμε πάντοτε αντιπρόεδρο του Σωματείου και εκπρόσωπο μας στην Αθήνα. Η ψυχή του γεννούσε συνέχεια καινούργιες ιδέες για το έργο μας.


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]