Υπέροχη η αγρυπνία για τον Άγιο Παΐσιο.

Τέτοια αγρυπνία δεν έχει ξαναγίνει στο Ναό μας. Ο Άγιος Αθανάσιος Τριλόφου πλημμύρισε από κόσμο και ανάμεσά τους νέοι πολλοί. Οικογένειες ολόκληρες με τα παιδιά τους ήταν εκεί από τις 20.30 μέχρι μετά τα μεσάνυχτα.

Ένας ναός παλαιός, ο Άγιος Αθανάσιος, γεμάτος με βυζαντινές τοιχογραφίες και χωρίς καθόλου ηλεκτρικό φως, παρά μόνο με κεράκια και καντηλάκια, έφτιαχναν μια ατμόσφαιρα που σε γέμιζε πολλές ομορφιές. Οι ψάλτες σε ανέβαζαν κατευθείαν στον παράδεισο.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον λατρεμένο παππούλη όλων μας, τον γέροντα μας τον Άγιο Παΐσιο. Το κόλλυβο του Αγίου το έφτιαξαν οι μαστόρισσες του είδους από το Τριάδι. Ο παπα-Χρήστος στο κήρυγμά του μας συγκίνησε όλους.

Στο τέλος κάναμε ένα τρισάγιο για την ψυχούλα του αντιπροέδρου του Σωματείου μας Βασιλείου Μουρεχίδη, που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή το πρωί.

Τελειώνοντας η ακολουθία γέμισε η αυλή του ναού και δεν έφευγε κανένας κι ας ήταν πολύ μετά τα μεσάνυχτα. Πέρασαν δυο τρεις ώρες κουβεντούλα, βοηθούσαν το δροσερό αεράκι που φύσαγε και το φεγγαράκι που έλαμπε.

Φεύγοντας δώσαμε όλοι την υπόσχεση για συναντήσεις στις δεκάδες εκδηλώσεις που θα έχουμε ολόκληρο το καλοκαίρι.


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]