3μερη εκδρομή στην Κόνιτσα, το χωριό του Γέροντα-Παΐσιου και τον τόπο που μεγάλωσε ο παπα – Χρήστος μας.

Στις 22-24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί 3ημερη εκδρομή στην Κόνιτσα, το χωριό του Γέροντα-Παΐσιου και τον τόπο που μεγάλωσε ο παπα – Χρήστος μας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής παρακάτω.

Η τιμή ολόκληρου του πακέτου είναι μόλις 70 Ευρώ η φθηνότερη της αγοράς.
Περιλαμβάνει μεταφορά και διαμονή με πρωινό κάθε μέρα.
Δωρεάν δείπνο και γλέντι με παραδοσιακό μουσικό σχήμα το Σάββατο βράδυ.

Οι θέσεις περιορισμένες (50).
Μπορείτε να κλείσετε στα τηλέφωνα.

Σοφία Αντωνόγλου: 6978922394
Τριανταφυλλιά Φερβελή: 6982237522.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Παρασκευή 22 Ιουλίου: Αναχώρηση στις 7.00. Στάση για καφέ έξω από τα Γρεβενά. 10.30 άφιξη στα Γιάννενα. Πέρασμα μέσα από την πόλη και ξενάγηση στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ηπείρου.
Στις 11.00 αναχώρηση με καραβάκι από το μώλο για το θρυλικό νησί της κυρα-Φροσύνης. Επίσκεψη στο μοναστηράκι των Φιλανθρωπινών με τις υπέροχες και σπάνιες τοιχογραφίες. Πέρασμα μέσα από τα στενά και γραφικά δρομάκια του χωριού για να πάμε στο εκκλησάκι που σκοτώθηκε ο θρυλικός Αλή Πασάς. 13.30 επιστροφή στα Γιάννενα. Φαγητό στον πανέμορφο μώλο της πόλης μέχρι τις 16.00. Στη συνέχεια αναχώρηση για Κόνιτσα. Στο δρόμο θα υπάρχει ξενάγηση για τις ένδοξες μάχες του 1940 και το σπάνιο τοπίο των περιοχών από όπου περνάμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο στις 17.30.Τακτοποίηση, ξεκούραση μέχρι τις 20.00. Έξοδος στην πόλη της Κόνιτσας με τα πόδια (το ξενοδοχείο μας το “Δέντρο” βρίσκεται στο κέντρο της πόλης) περπάτημα στα πανέμορφα στενά δρομάκια. Προσκύνημα στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Στη συνέχεια φαγητό, καφές, ποτό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο κατά βούληση.

Σάββατο 23 Ιουλίου: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στις 8.30 επίσκεψη με τα πόδια στο πατρικό του γέροντα Παίσιου. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Εξοχή, το χωριό του παπα-Χρήστου μας. Άφιξη στις 10.00. Περιήγηση στις ομορφιές του χωριού, στο Δημοτικό σχολείο και την πλατεία. Αναχώρηση για Μολυβδοσκέπαστη. Το μοναστήρι, χτισμένο τον 7ο αι. από τον Κων/νο Δ’ τον Πωγωνάτο, βρίσκεται σε ένα υπέροχο τοπίο δίπλα στην κοιλάδα του ποταμού Αώου μέσα από μια υπέροχη διαδρομή. Θα προσκυνήσουμε τον τάφο του μητροπολίτη Σεβαστιανού και τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Για φαγητό θα σταματήσουμε στον ποταμό Βοιδομάτη. Όσοι θέλουν μπορούν να δηλώσουν από πριν και να κάνουν ράφτινγκ στην ξακουστή χαράδρα του Βίκου. Επιστρέφοντας στην Κόνιτσα θα δούμε το γεφύρι του Αώου και το περίφημο τζαμί που έχτισε ο Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής. Το απόγευμα ύπνος και χαλάρωση, γιατί το βράδυ μας περιμένει δωρεάν παραδοσιακό γλέντι στον Πλάτανο δίπλα στο ξενοδοχείο.

Κυριακή 24 Ιουλίου: Το πρωί εκκλησιασμός στον μητροπολιτικό ναό του Αγ.Νικολάου. Επίσκεψη στο αρχοντικό της θρυλικής Χάμκως (χριστιανής ορθόδοξης μάνας του Αλή πασά) και στην πατρική οικία του παπα-Χρήστου. 10.30 – 11.00 αναχώρηση για την περίφημη χαράδρα του Βίκου. Φαγητό στη διαδρομή. Άφιξη στις 16.00 στα Γιάννενα. Επίσκεψη στο Μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Στη διαδρομή στάση για καφέ. Επιστροφή στον Τρίλοφο.

Όλοι μας θα πρέπει να εξοφλήσουμε έγκαιρα το σύνολο της εκδρομής.
Ο τόπος η παρέα και η καρδούλα του παπα-Χρήστου μας βεβαιώνουν για ένα υπέροχο 3μερο…. τρέξτε να προλάβετε.


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]