Εμπειρίες από την εκδρομή μας στη Δράμα.

Στις 4 Αυγούστου η τρελή μας παρέα βρέθηκε στο δρόμο προς τη Δράμα. Όπως πάντα στις εκδρομές μας περισσεύει η τρέλα, το κέφι, η χαρά και το τραγούδι. Όλοι μαζί μια αγκαλιά το απολαύσαμε ιδιαίτερα.

Επισκεφθήκαμε το μοναστήρι της Εικοσιφοίνισσας, βρεθήκαμε με τον μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, περπατήσαμε στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης και το μεσημέρι καταλήξαμε να περπατάμε ανάμεσα στα παγωμένα νερά στο άλσος της αγίας Βαρβάρας. Πάπιες, χήνες, πελεκάνοι, βίδρες και κύκνοι μας έκαναν παρέα στο φαγητό μας. Στην επιστροφή η Βίκυ Κότσυφα, αρχαιολόγος, μας έκανε μια δυνατή και γεμάτη ξενάγηση στην αρχαία Αμφίπολη και στον θρυλικό λόφο Καστά, που ακούστηκε ότι τα ευρήματά του είναι από τους βασιλιάδες της μακεδονικής δυναστείας. Τελευταία, μάλιστα, ακούγεται ότι μπορεί να φτάσουμε μέχρι και στα οστά του Μέγα Αλέξανδρου. Στη συνέχεια ο υπέροχος οδηγός μας ο Γιάννης πήρε τον παραθαλάσσιο δρόμο από Νέα Κερδύλλια, Ασπροβάλτα και Βρασνά. Απολαύσαμε το τοπίο και τη θάλασσα.

Στην Απολλωνία επισκεφθήκαμε το βήμα του Αποστόλου Παύλου κι ο παπα-Χρήστος μας θύμισε το πέρασμα της μεγάλης αυτής μορφής από τη Μακεδονία και πόσο σημαντικό ήταν αυτό στη μετέπειτα εξέλιξη της Ελλάδας. Η κατάληξη της μέρας έγινε στο Ζαγκλιβέρι με την προσκύνηση στους ναούς της Αγίας Ακυλίνας, όπου προσκυνήσαμε το λείψανο της αγίας, και του Αγίου Γεωργίου, όπου παρακολουθήσαμε την παράκληση από τον πατέρα Παναγιώτη, πατέρα της παπαδιάς μας. Επιστρέφοντας το κέφι και η τρέλα ανέβηκαν στα ύψη κι ας ήταν όλοι τόσο κουρασμένοι, με αποκορύφωμα να σταματήσει το λεωφορείο, να κατεβούμε όλοι κάτω και με πρώτο τον παπα-Χρήστο να χορεύουμε στη μέση του δρόμου. Περιμένουμε όλοι με λαχτάρα τις επόμενες εκδρομές για να ζήσουμε υπέροχες στιγμές. Ελάτε όλοι για να τρελαθούμε μαζί.


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]