Επίσκεψη στο Ζαγκλιβέρι.

Επίσκεψη στο Ζαγκλιβέρι. Το χωριό όπου έζησε και μεγάλωσε η Μαρία, η παπαδιά μας. Περίοδος Δεκαπενταύγουστου και το έθιμο θέλει να πάμε στην παράκληση της Παναγίας. Τι πιο καλή ευκαιρία επιστρέφοντας να περάσουμε από τον πιο δικό μας παπά, τον πατέρα Παναγιώτη Κορκόντζηλα, πατέρα της Μαρίας και πεθερό του παπα-Χρήστου.

Μας γέμισε συγκίνηση πριν φτάσουμε στο χωριό ο παπάς μας για όλα αυτά που είπε για τον πεθερό του, την πεθερά του και όλη την οικογένεια της Μαρίας. Μας ανέφερε την πρώτη φορά που επισκέφθηκε ως υποψήφιος γαμπρός το πατρικό σπίτι της Μαρίας και πόσο εύκολα τον έβγαλε από τη «δύσκολη» θέση ο πεθερός του λέγοντας αυτός όλα εκείνα που έπρεπε να πει πρώτος ο γαμπρός. Όλοι διαπιστώσαμε πόσο υπέροχος άνθρωπος και σπουδαίος κληρικός είναι ο πατήρ Παναγιώτης. Τα λόγια του στο τέλος της παράκλησης μεστά, χωρίς περιττές λέξεις, γεμάτα αγάπη και αξίες. Ο ναός στον οποίο ιερουργεί ο πατήρ Παναγιώτης είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο τον Μεγαλομάρτυρα και είναι χτισμένος χρονικά πριν από τη δική μας εκκλησία, τον ‘Αγιο Αθανάσιο στον Τρίλοφο.

Πριν από την παράκληση επισκεφθήκαμε και το δεύτερο ιερό ναό του Ζαγκλιβερίου και προσκυνήσαμε τα ιερά λείψανα της Αγίας Ακυλίνας που κατάγονταν από αυτό το χωριό και εκεί μαρτύρησε το 1764 θυσιαζόμενη από τον ίδιο τον πατέρα της. Τα ιερά λείψανά της βρέθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια με τρόπο θαυματουργικό πίσω από την εκκλησία του χωριού Όσσα της περιοχής Λαγκαδά.


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]