Προσκύνημα στην Παναγία Εικοσιφοίνισσα.

Στην εκδρομή μας στη Δράμα επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης. Το μοναστήρι είναι από τα αρχαιότερα και σπουδαιότερα μοναστήρια της Ρωμιοσύνης.

Η αρχή του φτάνει στους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού. Είναι χτισμένο στο καταπράσινο βουνό του Παγγαίου που φτιάχνει γύρω του ένα υπέροχο τοπίο. Ο όγκος των κτιρίων, το σπάνιας αρχιτεκτονικής και παράδοσης κτιριακό συγκρότημα σε υποβάλλει από τη στιγμή που θα το αντικρίσεις. Η εικόνα της Παναγίας με τις τόσες διηγήσεις και θαύματα που την ακολουθούν, οι σπάνιες τοιχογραφίες αλλά και η εγκαρδιότητα και το χαμόγελο των μοναζουσών σε κάνει να αγαπήσεις τρελά τον χώρο.

Όλοι νιώσαμε πολλά τις δύο αυτές ώρες που μείναμε στο μοναστήρι. Η ξενάγηση από την ηγουμένη, το κέρασμα, η έκθεση με τις εικόνες και τα χειροτεχνήματα αλλά και τα λόγια προσευχής που αυθόρμητα βγήκαν από όλους μας στην Παναγιά γέμισαν τα μέσα μας με υπέροχες ομορφιές. Πολλές μέρες θα το κουβαλάμε στη ζωή μας. Τελικά είναι πολύ χρήσιμες και αναγκαίες αυτές οι μικρές αποδράσεις. Κάποτε πρέπει να το καταλάβουμε. Τζάμπα δαπανούμε τον εαυτό μας σε (να μπουν φωτογραφίες μόνο με τον δεσπότη Δράμας) άχρηστα πράγματα.


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]