Όμορφες στιγμές από την εκδρομή στο Άγιο Όρος

Στις 25 Αυγούστου ζήσαμε μια μέρα πραγματικά υπέροχη. Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος έλεγε το πρόγραμμα. Και τι δεν είχε αυτή η μέρα!!! Και κάπου εκεί στη μέση της εκδρομής κι ένα μικρούτσικο θαύμα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. 176 άτομα ξεκινήσαμε πρωί πρωί από το συσσίτιό μας. Στις 9.30 ήμασταν Ουρανούπολη. Στη διαδρομή είχε πλάκα που ο παπα-Χρήστος άλλαζε κάθε τόσο λεωφορείο για να προλαβαίνει την ξενάγησή μας. Η διαδρομή μας Τρίλοφος, Πολύγυρος, Γομάτι, Ιερισσός, Ουρανούπολη είχε πολλές φυσικές ομορφιές και ιστορικά ενδιαφέροντα. Γι΄ αυτό κι ο ίδιος δεν σταμάτησε να μας μιλάει. Στις 10.00 αναχωρήσαμε για το προσκύνημα-περίπλου του Αγίου Όρους. Μόλις βγήκαμε στα ανοιχτά, τα χρειαστήκαμε λίγο γιατί ο αέρας όλο και δυνάμωνε. Ένα μπουρίνι ήταν μπροστά μας και σκέπαζε όλο το Άγιο Όρος. Ο φόβος και η αγωνία κυρίεψε αρκετούς. Έτσι κι αλλιώς όμως είδαμε όλα τα μοναστήρια. Ήμασταν τυχεροί που το καράβι πήγε ακόμη πιο κοντά στη στεριά. Φτάσαμε στην Αγία Άννα. Εκεί ο αέρας δυνάμωνε. «Έπαιζε» αν θα μπορέσει ή όχι να πλησιάσει η μικρή βαρκούλα με τους μοναχούς που μετέφεραν το ιερό λείψανο της Αγίας Άννας. Το τεράστιο καράβι μπήκε σ’ έναν μικρό κολπίσκο, η βαρκούλα έφτασε και ξεκινήσαμε τον αγιασμό και την παράκληση της Αγίας Άννας. Ήταν στιγμές μοναδικής συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης. Όλοι κάτι είχαν να πουν στην Αγία, για κάτι να την ευχαριστήσουν αλλά και για κάτι να την παρακαλέσουν. Ευχαριστήσαμε θερμά τον πατέρα Λουκά και, όταν αυτός με τη συνοδεία του και την Αγία Άννα κατέβαιναν στη βαρκούλα, όλοι καταλάβαμε ότι εκείνη την ώρα ένα μικρούτσικο θαύμα γίνονταν γύρω μας. Η θάλασσα έγινε λάδι, τα σύννεφα διαλύθηκαν και καλοκαίριασε ξανά απότομα.

Η επιστροφή στην Ουρανούπολη ήταν πανέμορφη. Στο δρόμο μια μάνα με τα μικρά της δελφινάκια μας τρέλαναν με τα παιχνιδίσματά τους. Φτάσαμε στην Ουρανούπολη κι εκεί για δύομιση ώρες είχαμε την άνεση για φαγητό με νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες, καφεδάκι και περπάτημα δίπλα στη θάλασσα. Σε κάθε εκδρομή όμως πάντα υπάρχει και ο δρόμος της επιστροφής. Όλοι όμως είχαμε φορτώσει τα μάτια της ψυχής και του σώματος με όλες τις ομορφιές, φυσικές και πνευματικές που είχαμε απολαύσει όλες αυτές τις ώρες. Είναι μοναδικό, υπέροχο, να ζεις κάποιες στιγμές έστω και λίγες στο περιβόλι της Παναγιάς κάτω από τη χάρη και την ευλογία της. Ίσως από όλους πέρασε η σκέψη πόσο μεγαλείο είναι για όλους μας που το Άγιο Όρος χαρίστηκε κάπου εδώ κοντά που ζούμε.


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]