Ένα υπέροχο ταξίδι μέσα από την νέα δανειστική βιβλιοθήκη του Σωματείου.

Ένα υπέροχο νοερό ταξίδι ζήσαμε το απόγευμα της Πέμπτης 13/10/2016, όσοι παρευρεθήκαμε στη νέα δανειστική βιβλιοθήκη του Σωματείου μας στην Περαία.

Η πρώτη επίσημη καλεσμένη μας, η κυρία Αγγελική Μπροτζάκη – Σκάρπα “μας ταξίδεψε” στην υπέροχη Κρήτη.
Αρχικά μας διηγήθηκε για τα παιδικά και τα φοιτητικά της χρόνια, αναφέροντας μεταξύ άλλων για το πως ξεκίνησε η αγάπη της για το διάβασμα και τα βιβλία. Εν συνεχεία, μέσα από το βιβλίο της “Στιγμές…..της Κρήτης” μας ταξίδεψε νοερά στο υπέροχο αυτό νησί, διηγούμενη ιστορικά γεγονότα και αναφέροντας ήθη και έθιμα του νησιού.

20161013_190915

Επιπλέον, η κυρία Αγγελική αναφέρθηκε στις Λέσχες Ανάγνωσης, κάτι το οποίο σχεδιάζουμε να οργανώσουμε και στη βιβλιοθήκη μας, όπου ομάδες ανθρώπων συναντιούνται ανά τακτά διαστήματα και συζητούν για τα βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι λέσχες ανάγνωσης καλλιεργούν την σχέση των ανθρώπων με το διάβασμα, κυρίως όμως συσφίγγουν τις σχέσεις μεταξύ των αναγνωστών δημιουργώντας μακροχρόνιες φιλίες.

Ευχόμαστε μέσω της βιβλιοθήκης μας, οι αναγνώστες να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες, δημιουργώντας παράλληλα μέσα από τις λέσχες ανάγνωσης νέες παρέες και φιλίες.
Σας περιμένουμε όλους, κάθε Πέμπτη, 11:00 – 13:00 & 17:00-20:00, στη βιβλιοθήκη μας στην Περαία (Ιωνίας 9Α), να ανακαλύψουμε παρέα τον μαγικό κόσμο των βιβλίων!