Ζήσαμε τη μαγεία του εθελοντισμού με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου.

Γονείς και μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου ήρθαν να γνωρίσουν βιωματικά την ομορφιά της προσφοράς και του εθελοντισμού. Έβαλαν τις ποδιές τους, σήκωσαν τα μανίκια τους και υπό την καθοδήγηση των παλιών και έμπειρων εθελοντών, βοήθησαν στην προετοιμασία και στην συσκευασία του φαγητού.

Το μενού της ημέρας ήταν πεντανόστιμες πατάτες γιαχνί στο φούρνο, συνοδευόμενες από ελιές και ψωμί. Φυσικά από το μενού δεν θα μπορούσε να λείψει το γάλα και τα γιαούρτια, τα οποία φροντίζει κάθε Παρασκευή να μας τα προμηθεύει η εταιρεία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ.

80 κιλά πατάτες καθαρίστηκαν σε λιγότερο από μία ώρα, πιπεριές (κόκκινες και πράσινες) μαϊντανός, καρότα, σάλτσα, λάδι, πιπέρι, αλατάκι και το αποτέλεσμα ο φούρνος μας το έκανε πεντανόστιμο. Η μαγείρισσα μας η κυρία Σοφία στο τέλος ήταν πολύ χαρούμενη και περήφανη που συνεργάστηκε με όλα αυτά τα παιδάκια. Αυτά πάλι ξετρελαμένα από όλη αυτή την εμπειρία μας υποσχέθηκαν, ότι μια Κυριακή το μήνα θα είναι εκεί να προσφέρουν την αγάπη τους, την τρέλα τους και να στολίζουν το χώρο με τις πανέμορφες φατσούλες τους. Άλλωστε αυτό ίσως είναι το καλύτερο μάθημα για την ζωή τους.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσετε τους χώρους που δραστηριοποιούμαστε, βάζοντας και εσείς ένα λιθαράκι στο τεράστιο αυτό κοινωνικό έργο που γίνεται.

Όποιος σύλλογος ή φορέας θέλει, μπορεί να έρθει να μαγειρέψει μαζί μας. Οι μάγειροι μας είναι εξαιρετικά αγαπητοί και συνεργάσιμοι. Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα με την Μαρίνα Μελνίκοβα 6971854987 και την Ιωάννα Τσολερίδου 6947329002.


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]