Μοναδική ομιλία του Γεωργίου Γριτζά στο Κοινωνικό Στέκι του Τριλόφου.

Το απόγευμα της Δευτέρας 12/12 είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σωματείο μας τον κ Γεώργιο Γριτζά, Επίκουρο καθηγητή Α.Π.Θ. του Τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης και μέλος του κοινωνικού συλλόγου “Δέντρο Ζωής” σε μια μοναδική ομιλία με την οποία μας εισήγαγε σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων.
“Μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου πέρα και έξω από τις σχέσεις μου; Μπορεί η ευημερία να είναι μόνο ατομική υπόθεση; Μήπως αυτό που είμαστε είναι τελικά οι σχέσεις μας με τους άλλους; Μπορεί αυτό το “εμείς” να μεταφραστεί σε παραγωγική / δημιουργική δύναμη, για μία ολοκληρωμένη, όχι μόνο προσωπική αλλά και συλλογική / τοπική ανάπτυξη;”

Μέσα από την παράθεση παραδειγμάτων και την προβολή οπτικοακουστικού υλικού, μας μίλησε σε πρώτη φάση για τη διαχείριση του χρόνου μας και για το κατά πόσο η διαχείριση αυτή καλύπτει συνολικά τις ανάγκες μας, υλικές και μη, με ιδιαίτερη έμφαση στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και τη συλλογικότητα που προκύπτει μέσα από αυτές.

Σε δεύτερη φάση αναλύθηκαν, το πώς τελικά η κουλτούρα της συλλογικότητας και το ομαδικό πνεύμα μας χαρίζει ποιότητα ζωής, καθώς και τρόποι και λύσεις που μπορούμε σε συνεργασία με τους άλλους να κάνουμε την καθημερινότητά μας καλύτερη, πιο δημιουργική, πιο κοινωνική, γεμάτη προσφορά και οικολογικά βιώσιμη.

Η ομιλία αυτή που άφησε στο κοινό τις καλύτερες εντυπώσεις, είναι επιθυμία όλων να επαναληφθεί με το νέο έτος.

Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον Γεώργιο Γριτζά και να απολαύσουν περισσότερα παραδείγματα καινοτόμων ιδεών, μπορούν να παρακολουθήσουν τη ραδιοφωνική του εκπομπή στον διαδικτυακό σταθμό Starclassic στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.starclassic.gr/shows.php?action=view&id=40


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]