Το Σωματείο μας έγινε τριών!

Αν το καταλάβατε καλά το Σωματείο μας είχε γενέθλια αυτές τις μέρες.
Φτάσαμε τα τρία χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε (ήταν Χριστούγεννα 2013). Είμαστε ένα Σωματείο καθαρά μη κερδοσκοπικό και η προσπάθεια μας βασίζεται αποκλειστικά στην αγάπη, την προσφορά και τον εθελοντισμό όλων σας. Δεν έχουμε καμία επιδότηση από κρατικούς οργανισμούς και την αυτοδιοίκηση. Είναι θέμα αρχής και φιλοσοφία δράσης να προσπαθούμε να μην εισπράττουμε πρωτίστως χρήματα, όσοι θέλουν κάτι να δώσουν προτιμούμε να είναι προσφορά σε είδη, προϊόντα, εξοπλισμό και εθελοντική εργασία.
Όλοι μαζί φτιάχνουμε ομάδες εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης χωρίς
κανέναν αποκλεισμό με βάση καταγωγή, θρησκευτικές αντιλήψεις, χρώμα ή φύλο. Αλλά και στους άπορους δίνουμε χωρίς καμία διάκριση.
Όπως βλέπετε όλοι σας και από τις αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα μας WWW.gerontaspaisios.gr το έργο μας έφτασε πολύ μακριά σε προσφορά.
Χρησιμοποιούμε μέχρι στιγμής τρεις χώρους στον Τρίλοφο τρεις στην Περαία. Οι παραπάνω χώροι ανακαινίστηκαν πλήρως, εξοπλίστηκαν και επιπλώθηκαν με δικές σας προσφορές. Είμαστε έτοιμοι και για άλλες περιοχές της χώρας.

Τομείς Κοινωνικής δράσης:
1. Κοινωνικό συσσίτιο: Σε δικό μας χώρο στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, με άριστες πρώτες ύλες, με πολύ όρεξη και μεράκι πολλές εκατοντάδες εθελοντές παρασκευάζουμε ένα υπερπλήρες μενού και ζεστό το πηγαίνουμε στο σπίτι όσων έχουν ανάγκη, στη μείζονα Ανατολική Θεσσαλονίκη. Συσσίτιο δίνουμε όλες τις Κυριακές, τις γιορτές και άλλες τρεις φορές τη βδομάδα. Κάθε μήνα προσφέρουμε από 6.000 μέχρι και 10.000 γεύματα. Προσπαθούμε πάντα να είναι πλούσια και νόστιμα και περιλαμβάνουν συνήθως κυρίως πιάτο, σαλάτα, γλυκό, τυράκι ή ελίτσες, ένα καρβέλι ψωμί και μια σακούλα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τις υπόλοιπες μέρες. Σε κάποιες οικογένειες, που κρίνεται αναγκαίο προσφέρουμε γάλα, γιαουρτάκι και ότι άλλο είναι αναγκαίο. Περισσότερα από 220.000 γεύματα έχουν παρασκευαστεί αυτά τα 3 χρόνια από τις εγκαταστάσεις του συσσιτίου μας. Γι΄αυτό χρησιμοποιήθηκαν 2 τόννοι ελαιόλαδο, 500 κιλά όσπρια, 2.5 τόνοι ζυμαρικά, 300 κιλά ρύζι, 500 κιλά ζάχαρη, 3.5 τόνοι κρέατα, 20 τόνοι φρέσκα ψάρια, 10 τόνοι φρούτα, 12 τόνοι λαχανικά, 9000 αυγά, 2 τόνοι κρεμμύδια, 5 τόνοι πατάτες και πολλά άλλα ξύδια, μαγιονέζες, μουστάρδες, αλάτι, μπαχαρικά και 1000000 συσκεβασίες για το πακετάρισμα, γιατί εμείς όλα τα γεύματα τα πηγαίνουμε με εθελοντές 4 φορές την εβδομάδα στα σπίτια όλων των άπορων σε όλες τις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

2. Δύο Κοινωνικά παντοπωλεία (Τρίλοφο και Περαία): Συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών καθαριότητας σε άφθονη ποικιλία και όλα αυτά μοιράζονται σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας απόρους. Πολλές δεκάδες τόνοι τροφίμων έχουν μοιραστεί μέχρι τώρα. Ότι περισσεύει από εμάς το προωθούμε σε άλλες κοινωνικές δομές. Δίνουμε συχνά στις φυλακές Διαβατών και Αγροτικές Κασσάνδρας, στο “Φάρο του κόσμου”, “το χαμόγελο του παιδιού”, “τα χωριά SOS” σε δεκάδες συλλόγους, φιλόπτωχα, ενορίες, μητροπόλεις, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, δήμους, κοινότητες, κοινωνικά παντοπωλεία και σε πολλές ιδιωτικές πρωτοβουλίες δράσεων αλληλεγγύης. Δώσαμε αυτά τα 3 χρόνια από τα δύο κοινωνικά μας Παντοπωλεία 21.000 σακούλες γεμάτες τρόφιμα επί 2 κιλά τουλάχιστον η κάθε μία 42 τόνοι τρόφιμα σε περισσότερα από 1.000 άτομα.

3. Κοινωνικό κατάστημα ρούχων & παιχνιδιών στην Περαία: Σε έναν χώρο 500 τετραγωνικών έχουμε διαμορφώσει μία τράπεζα ρούχων και παιχνιδιών. Υπερβολικά μεγάλος είναι ο αριθμός, τα σχέδια και η ποικιλία των ρούχων για μικρούς και μεγάλους άντρες, γυναίκες και παιδιά. Όλα καθαρά και περιποιημένα, σαν το μεγαλύτερο αντίστοιχο κατάστημα, όλα είναι έτοιμα να δοθούν σε κάθε άπορο και άνεργο. Έχουμε στείλει δεκάδες φορτηγά με ρούχα και παιχνίδια και σε πάρα πολλούς άλλους συλλόγους και φορείς εντός και εκτός της χώρας.

4. Κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο στον Τρίλοφο: Δημιουργή-σαμε έναν πανέμορφο χώρο ιατρικής φροντίδας για ανασφάλιστους και ανήμπορους με στόχο τη θεραπεία, ενημέρωση και πρόληψη. Συγκεντρώνουμε κάθε μέρα μεγάλο όγκο σε φάρμακα για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τις μεγάλες ανάγκες των ανασφάλιστων. Το μεγαλύτερο βάρος το δίνουμε στην ενημέρωση και πρόληψη. Έχουμε στείλει και σε πολλούς άλλους κοινωνικούς φορείς εκατοντάδες κιβώτια με φάρμακα και ιατρικά βοηθήματα.

5. Δημιουργήσαμε ηλεκτρονική υπηρεσία διευκόλυνσης ευρέσεως εργασίας.

6. Τράπεζα αίματος: Δημιουργήσαμε στο Ιπποκράτειο γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης δική μας τράπεζα αίματος. Θα γίνεται τακτική αιμοδοσία από τους χιλιάδες φίλους και εθελοντές του σωματείου μας. Η φιάλες αίματος διατίθενται σε κάθε συνάνθρωπό μας χωρίς καμιά διάκριση.

7. Εργαστήρι ψυχικής ισορροπίας: Ζούμε σε μία εποχή όπου νοιώθουμε χαμένοι και μπερδεμένοι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Άγχος, κατάθλιψη, απελπισία, αδιέξοδα, φοβίες βασανίζουν όλους μας. Το εργαστήρι ψυχικής ισορροπίας είναι μία πρωτοπόρα διαδικασία ψυχικής θεραπείας και αναζήτησης εναλλακτικών δρόμων χαράς, ειρήνης, ελπίδας, δύναμης ζωής και ευτυχίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ψάχνοντας μέσα μας και επιχειρώντας να αλλάξουμε την φιλοσοφία της ζωής μας. Ο άνθρωπος ισορροπεί όταν καταφέρνει να βρει τον εαυτό του, το συνάνθρωπο του, τη φύση και το Θεό του. Ειδικοί πολλών θεματικών ενοτήτων, συνεργάζονται μαζί μας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά. Είναι σίγουρο ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη για ενδοσκόπηση και αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας. Η ψυχή βοηθάει να κατανοήσουμε το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή μας και μας δίνει τα απαραίτητα εφόδια για να την θωρακίσουμε. Αρχίσαμε να κάνουμε δεκάδες ομιλίες-συζητησεις με ποικιλία ομιλητών και θεμάτων.

8. Εξασφαλίζουμε σπίτια και καταλύματα για διαμονή παντελώς απόρων οικογενειών και αστέγων.

9. Στέκι νεολαίας-Δανειστική βιβλιοθήκη (Τρίλοφος & Περαία). Συγκεντρώσαμε εκατοντάδες βιβλία με στόχο να τα κάνουμε χιλιάδες τα ταξινομήσαμε και τα προσφέρουμε σε όσους μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ζήσουν τις όμορφες στιγμές με την παρέα ενός βιβλίου.

10. Τομέας εκδρομών. Διοργάνωση εκδρομών και επισκέψεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κύρια εκεί όπου έζησε ο Γέροντας Παΐσιος.

11. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες: Είμαστε παρόντες όπου χρειάζεται προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και ότι άλλα είναι αναγκαία.

12. Ομιλίες-διαλέξεις διοργανώνουμε σε όλη τη χώρα με μεγάλη ποικιλία θεμάτων κα προσώπων.

13. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα εργαστήριο- λογοθερα-πεία για ΑΜΕΑ.

Αυτές είναι κάποιες από τις δράσεις που αναπτύξαμε αυτά τα τρία χρόνια. Το σπουδαιότερο πάντως είναι ότι χιλιάδες άνθρωποι χάρισαν τρόφιμα και άλλα πράγματα για να μπορούμε εμείς να συνεχίζουμε την προσφορά μας. Αλλά και πολλές εκατοντάδες είστε όλοι εσείς οι εθελοντές που κάθε μέρα προσφέρετε την καρδιά σας και τον χρόνο σας. Σήμερα στα γενέθλια όμως δεν θέλουμε να πούμε Χρόνια πολλά στο σωματείο μας, γιατί θέλουμε πολύ σύντομα να σταματήσει η αναγκαιότητα της ύπαρξής του. Να πάψουν σύντομα να υπάρχουν ανήμποροι και φτωχοί, εμείς να κάνουμε ένα γλέντι αποχαιρετισμού κι ο καθένας μας να συνεχίσει τους δρόμους της ζωής του.


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/

Ηλεκτρονική επικοινωνία
[email protected]