Επίσκεψη του Σωματείου στον Άγιο Νεκτάριο Δενδροποτάμου

Bρεθήκαμε όλη η παρέα μαζί με τον παπα-Χρήστο στον Άγιο Νεκτάριο στον Δενδροπόταμο σε απογευματινη ακολουθία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο υπέροχα περάσαμε!

Μέχρι τώρα είχαμε γνωρίσει τον πατέρα Αθηναγόρα και τον είχαμε θαυμάσει για την αγάπη του, το χαμόγελό του και το έργο του. Τώρα όμως γνωρίσαμε και έναν άλλο υπέροχο ιερωμένο, τον πατέρα Λάζαρο, που είναι και ο προϊστάμενος του ιερού ναού. Τι να πει κανείς για αυτό το δίδυμο και τι να πρωτοθαυμάσει; Στο Ιερό Βήμα πάνω από 50 πιτσιρίκια ντυμένα με τις φορεσιές. Ένας τεράστιος ναός από τους μεγαλύτερους της Θεσσαλονίκης γεμάτος κόσμο. Η αγάπη, το χαμόγελο και η ευλάβεια να ξεχειλίζει απ΄ τις καρδιές όλων.

Στο τέλος απολαύσαμε τα κεράσματα αλλά και τα πειράγματα μεταξύ μας με πρωτεργάτη όμως σε όλα αυτά τον πατέρα Λάζαρο. Τελικά υπάρχει Θεός, γιατί τον βλέπει κανένας στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων. Δεν είναι εύκολο να εκπέμπεται τόση χαρά, τόση ελπίδα και τόση αισιοδοξία ενώ διακονείς στο κέντρο του Δενδροποτάμου, όπου η φτώχεια, η δυστυχία και τα βάσανα είναι πάνω από όλα τα δικά μας. Τους αγαπήσαμε πολύ και θα πάμε ξανά και ξανά για να παίρνουμε χάρη και χαρά από τον Θεό τους, γιατί εκεί σίγουρα υπάρχει ο Θεός. Έπρεπε να δείτε πώς αγκάλιαζαν και πείραζαν όλοι αυτοί και τον δικό μας παπά.

Τελικά οι καρδιές των ανθρώπων μπορούν εύκολα να διακρίνουν
το γνήσιο από το δήθεν.


Ακολουθήστε την προσπάθεια μας στα κοινωνικά δίκτυα

http://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr
http://twitter.com/paisios_gr
http://www.youtube.com/gerontaspaisiosGR
http://plus.google.com/+GerontaspaisiosGr/